هود شیمیایی آزمایشگاهی

یکی از اساسی ترین کالاهای مورد نیاز در آزمایشگاهای پزشکی، صنعتی و پژوهشگاهی، هود شیمیایی آزمایشگاهی است که در راستای حفظ سلامت و ایمنی تکنسین‌ها و کارمندان آزمایشگاهی به کار می رود.

هود شیمی نخستین محافظ برای کارکنان و محیط آزمایشگاه در هنگام کار با موارد خطرناک شیمیایی است.

به عنوان یک قاعده کلی هنگام کارکردن با موادی که به طور محسوس فرار هستند و یا جزء موارد فوق العاده خطرناکی هستند که اصلی‌ترین روش ورود آن‌ها به بدن از طریق تنفس است، باید از هودهای شیمیایی استفاده کرد.

هود شیمی با هواکشی متناسب،گازهای زیان‌آور، اسیدها،مواد قلیایی و بوهای نامطبوع را از فضای کار کاربر خارج می‌کند.از جمله مزایای این هود،کنترل هوای ورودی به هود است که با این سیستم از اتلاف بیش از حد هوای تهویه شده داخل آزمایشگاه جلوگیری می‌کند و بسیاری از مشکلات آزمایشگاه اعم از سرد شدن بیش از حد آزمایشگاه در زمستان و گرم شدن بیش از حد در تابستان حل خواهد شد.

کاربردهای هود شیمیایی آزمایشگاهی

محافظت از سلامت کارکنان و تکنسین‌های آزمایشگاهی در مقابل مواد و بخارات سمی و زیان آور با تخلیه این مواد به بیرون از محیط آزمایشگاه و یا جذب بخارهای شیمیایی از طریق فیلتر کربن

دلیل ضرورت وجود هود شیمیایی آزمایشگاهی

  1. جلوگیری از استنشاق بخارات سمی و مضر
  2. جلوگیری از آتش سوزی، انفجار و سوختگی‌های شیمیایی  
  3. تهویه مناسب محیط کار و آزمایشگاه

انواع هود شیمیایی آزمایشگاهی

  1. هود شیمیایی کابین دار
    • این نوع از هود، جزء اصلی و اولیه هودهای شیمیایی آزمایشگاهی محسوب می‌شوند که اساس کار آن مکش گازهای زیان آور، بخارات ، اسیدها،مواد قلیایی و بوهای نامطبوع از فضای کار کاربر است.این هود علاوه بر دارا بودن ملحقات روتین هود شیمیایی(سینک،شیرآب،شیر گاز،لامپ روشنایی و…)، کابینی در زیر آن برای استفاده بهینه از فضا طراحی شده است.
  2. هود کانوپی
    •  
    • این هود در بالای فرآیند شیمیایی نصب می‌شود و بخارهای ناشی از عملیات شیمیایی را به بیرون منتقل می‌کند.
  3. هود بازویی
    • این هودها به دلیل داشتن مفصل و بازو، امکان جابه‌جایی در محیط آزمایشگاه تا متراژ مشخصی را فراهم می‌کنند.

ویژگی‌های هود شیمیایی آزمایشگاهی

  1. سرعت جریان مکش : از 0.4 تا 0.6 متر بر ثانیه
  2. میزان مکش : متغیر بنا به فضای آزمایشگاه و ابعاد هود با توجه به فن سانترفیوژ با دور متغیر 1400 rpm تا 2800 rpm

انواع هود شیمیایی بر اساس خروجی

  1. کانالدار ( Ducted) : فاقد فیلتر است و خروج بخارها از طریق کانال به خارج از هود هدایت می‌شوند، این هود برای مواد بیوهازارد مناسب نمی باشد، ضمن اینکه برای کارهای آزمایشگاهی با ریسک خطر بالا هم توصیه نمی شود.
  2. بی کانال ( Ductless) : دارای فیلتر کربن است که بخارها از طریق آن جذب می‌شوند، از فیلتر عبور می‌کنند و هوای سالم را تولید می‌کنند، ، این هود برای مواد بیوهازارد و مواد میکروبیولوژیک استفاده نمی شود.

در اغلب آزمایشگاه ها ، مدل کانال دار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جنس بدنه هود شیمیایی آزمایشگاهی

  1. بدنه ساخته شده از MDF . توجه داشته باشید این نوع از هود ضد اسید نیست و فقط برای مراکز آموزشی مناسب است که از مواد شمیایی با خاصیت خورندگی بالا استفاده نمی‍کنند (برای مواد شیمیایی و اسیدها با خاصیت خوردنگی مناسب نیست)
  2. بدنه ساخته شده از MDF با روکش فرمیکا (این هود در برابر اسید مقاوم هستند)
  3. بدنه ساخته شده از PVC (این هود در برابر اسید و آب مقاوم هستند)
  4. بدنه ساخته شده از فولاد با پوشش رنگ الکترواستاتیک (مقاوم در برابر اسید و آب- با صفحه کار مقاوم در برابر شعله آتش و مواد اسیدی)
ابعاد هود شیمیایی
* در مدل‌هایی با جنس بدنه تمام MDF  ، تمام PVC و MDF با روکش فرمیکا به صورت پیش فرض ابعاد ذیل موجود است . در این مدل‌ها قابلیت تغییر ابعاد به سفارش امکان پذیر است.
ارتفاع 190 سانتی متر عرض 70 سانتی متر طول 100 سانتی متر
ارتفاع 220 سانتی متر عرض 80 سانتی متر طول 121 سانتی متر
* در مدل بدنه تمام فولادی با پوشش رنگ اکترواستاتیک  به دلیل نوع ساختار (تولید تماماً با دستگاه CNC) فقط ابعاد ذیل اراِئه خواهد شد.
ارتفاع 220 سانتی متر عرض 80 سانتی متر طول 124 سانتی متر
مشخصات فنی هود شمیایی آزمایشگاهی با توجه به متفاوت بودن مشخصات فنی دستگاه‌ها بر اساس مدل‌های مختلف لطفاً برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت توضیحات مدل محصول در بخش هود شیمی مراجعه فرمایید. نکات مهم در هنگام خرید هود شیمیایی آزمایشگاهی
  1. این هودها باید متناسب با فضای آزمایشگاه خریداری شود.
  2. تعیین نوع هود به مواد شیمیایی که مورد استفاده قرار می‌دهید بستگی دارد.
  3. پارامترهای محل نصب خود را در نظر بگیرید و با توجه به نوع هود شیمیایی خریداری شده قبل از خرید از تاسیسات مورد نیاز از جمله محل خروجی هوا(اگزاست داکت)، شیر آب، شیر گاز،محل فاضلاب اطمینان کامل حاصل فرمایید.
  4. با توجه به مواد شیمیایی که مورد استفاده قرار می‌دهید، جنس و اندازه هود را انتخاب کنید.
  5. به قدرت مکش فن توجه کنید.
  6. در مدل‌های کاناپی هود و هودهای بازویی قطر بازوها و جنس و نوع سقف را حتما بررسی کنید.
  7. توجه کنید که میزان روشنایی مورد نیاز برای کار چقدراست.
  8. به تعداد کلید و پریز و نوع آنها باتوجه به نیاز خود توجه کنید.
  9. هود شیمیایی نیاز به نصب ندارد و تنها کافیست دستورالعمل راه اندازی را از شرکت دریافت کنید.
  10. بررسی دوره‌ای تمام قطعات هود توسط کاربر را فراموش نکنید.
  11. از مواد قابل انفجار در زیر هود استفاده نکنید.
  12. جهت تعمییر با شرکت سازنده تماس حاصل فرمایید و از دستکاری هود شیمیایی آزمایشگاهی توسط افراد غیر متخصص جداً خودداری فرمایید.

شرکت گلسان شیمی پارس صنایع تولیدی آزوتک با سابقه ای طولانی در زمینه فروش محصولات آزمایشگاهی از جمله هود شیمیایی آزمایشگاهی  ، آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز می‌باشد. باعث افتخار ماست که در راستای ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما را همراهی خواهیم کرد.